Sila membuat carian pantas di sini

Selasa, 10 Mei 2011

Kerahan Mozilla Di Indonesia

Mozilla dikatakan sekarang tengah mengumpul para pembangun perisian di Indonesia untuk membantu menghasilkan customize Firefox dan add-on.

Indonesia merupakan negara yang mana penggunaan Firefox adalah dominan berbanding negara lain termasuklah negara asal Firefox yakni US.

Komuniti yang diambil dari lapan bandar itu berjaya menarik lebih 1,000 sukarelawan yang mana akan mengadakan perjumpaan dengan agenda utama membantu Firefox lebih bersifat tempatan atau localized.

Sehingga kini pihak Mozilla tidak pasti kenapa browser itu amat popular di negara paling ramai penduduk Islam ini.

Sumber:http://www.jomlinux.com

Sekadar untuk berkongsi artikel bersama pembaca

Sharingan Level 3 (-_-)

10 ulasan:

  1. Assalamualaikum Ubai

    mukin laju kuttt

    Wassalam

    BalasPadam
  2. W'salam Tuk,
    A'ah itu mungkin salah faktornya.
    Atuk boleh merujuk kepada artikel ini yang mungkin menyokong faktor penduduk Indonesia suka menggunakan Mozilla Firefox;

    http://www.jomlinux.com/2011/05/04/gecko-webkit-trident-apa-kejadahnya-ini/

    BalasPadam
  3. tapi kt tmpt aku ni slow jer.. hahaha... cer jawab..cer jawab...

    BalasPadam
  4. Masalah system requirement komputer. Kalau naiktarafkan komputer tersebut insya-Allah akan menjadi laju..Hehe

    Terima Kasih

    BalasPadam
  5. salam ubai...mana hang? tak update blog pun
    ?

    BalasPadam
  6. Aku sedang bercuti 3 hari. Isnin ini baru kembali bekerja. Dan, ko menggunakan Mozilla Firefox?

    BalasPadam
  7. tak update blog tak blogger :-)

    BalasPadam
  8. yes...aku guna mozilla je

    BalasPadam
  9. Mozilla lebih baik dari ie percayalah anda semua

    BalasPadam
  10. Aku still sayang Mozilla Firefox versi 3.6.17 kerana versi 4 dan 5 beta belum support add-ons aku suka.

    BalasPadam